Сламопреса McHaleF5500

 

Ирландският бранд McHale е специализиран и световно доказал се през годините, като един от най-добрите производители на сламопреси, косачки и сеносъбирачи.

Новата сламопреса с фиксирана работна камера F5500 предоставя по-добри възможности за захранване с работен материал, опции за насичане и до 10 % по-голяма плътност на балите. Екстри като автоматично смазване на веригите, автоматично гресиране на лагерите, система със падащ под за разблокиране на камерата, в комбинация с изключително качествените материали вложени във всяка една машина McHale, осигуряват дълъг живот и машини готови да работят във възможно най-тежките условия.

 

🟢 Подбирач

В продължение на години McHale тества различни варианти на подбиращи секции, като на базата на този опит фирмата решава да използва 2,1 метров галванизиран подбирач във всички машини от серията „F5000“, който успява да събере дори най-малките парченца материал без да ги наранява. В случаите, когато клиентът иска машината да работи по-бързо с по-висока производителност, McHale са проектирали и подбирач различен от стандартния, даващ именно тази възможност. Интелигентният дизай на подбираща секция дава възможност за бързо и лесно инспектиране или смяна на нейните лагери.

 

🟢 Ротор

След като подбирачът е събрал растителната маса от земята, спираловиден двоен ротор я подава към работната камера. Роторът е подсилен и оборудван с двойни лагери и от двете страни, позволяващи дълъг живот и безпроблемна работа.

 

🟢 Нарязващ механизъм

Ножовете изпозвани при сламопресите от моделите „F5500“  и „F5600“ разполагат с хидравлична защита и могат да се активират и деактивират от кабината на трактора, като електронното управление също така дава възможност за следене на натискът и работното състояние на ножовете. При моделът „F5500“ оборудването включва 15 броя ножове като машината дава възможност да се използват и само 7 или 8 от тях. Произведени са от висококачествена закалена стомана, която гарантира дълготраен живот.

 

🟢 Система за разблокиране с падащ под

Всички сламопреси от серията „F5000“ разполагат със системата за разблокиране. Тъй като не винаги условията за балиране са перфектни McHale предоставя тази функция, която е изключително полезна и лесна за употреба. Ако има попаднал камък или нещо друго, което може да възпрепядства работата на машината, подът може хидравлично да се свали, използвайки управлението от кабината на трактора и така да се разблокира.

 

🟢 Работна камера

Работната камера на сламопресите “F5000” използва 18 броя подсилени вала, способни да осигурят висока плътност на балите. Всеки един вал е оборудван с висококачествени 50mm лагери от двете страни, които в кобминация със системата за автоматично гресиране дават перфектна работа и дълъг експлоатационен живот.

Основната задвижваща система на камерата разполага със подсилена двойна, „безкрайна“ верига, за максимална здравина.

 

🟢 Система за връзване на балите

Всички модели сламопреси на McHale използват механизъм за връзване на балите с мрежа. Тази система се характеризира като изключително лесна за настройване като при моделите “F5400” и “F5500” настройката става чрез повдигане или сваляне на една единствена ръчка, а при следващите серии може да се контролира чрез управлението в кабината на трактора.

 

 

Сламопреса McHale „F5500“