Универсален валяк “Dal-Bo”

 

Ако се нуждаете от универсален валяк с който да подготвите почвата за сеитба, да използвате след сеитба или за валиране на зимни култури,то най-добрият избор е Compact Classic от Dal-Bo. Стабилната и прецизна изработка съчетана с ниски изисквания по обслужване и подръжка гарантира дълъг живот на валяците Dal-bo. С работна дължина от 4.50 до 18.30 метра Compact Classic може да се използва,  както  и от фермери с малко обработваема площ така и от най-крупните фермери. Масивна работно-транспортна рама осигурява безпроблемно отваряне,сигурна работа и безопасно транспортиране на валяците  Dal-Bo. Сигурната работа е гарантирана от три хидравлични цилиндъра,които се контролират директно от кабината на трактора. При транспортиране валяците автоматично се заключват към носещата рама.

Валяците Compact Classic стандартно са оборудвани с назъбени пръстени Cambridge(възможни размери 45,50 и 55 см),  осигуряващи отлично разбиване и обратно уплътняване на повърхностния почвен слой. Dal-bo дават  6 години гаранция на пръстените.      

Duoflex представлява системата за независимо окачване на всяка секция и осигурява непрекъснат контакт и перфектно копиране на повърхността. Две силни пружини разпределят теглото равномерно, между трите работни тела.

За крупните фермери Dal-bo предлагат Compact Classic във вариант с пет секции и работна ширина от 9.30 до 18.30 метра.

Независимото окачване на секциите Duoflex, осигурява идеалното копиране на цялата работна повърхност, дори и при 12.30 метровата версия.

Хидравличното прехвърляне на тежеста дава възможност да се пренасочи тежеста от средната секция към страничните секции, като по този начин се постига равнимерно разпределение на тежеста по цялата работна дължина на валяка. Транспортирането на големите модели Compact Classic е бързо и безопасно.

 

Универсален валяк “Dal-Bo”